Clariasfärssås 4 portioner
Ingredienser:
400 g clariasfärs
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 morot, grovriven
1 liten bit rotselleri grovriven
2 msk tomatpuré
1 dl matlagningsvin vitt
0,75 dl vatten
400 g krossade tomater
höns- eller fiskbuljong
torkad timjan
torkad oregano
salt
svartpeppar
Gör så här:
Stek Clariasfärs på hög värme i svensk rapsolja i en gryta tills färsen är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut.
Lägg i tomatpuré, vitt vin och krossade tomater. Låt koka upp och lägg i buljong, vatten och örter och låt puttra minst 45 minuter–1 timme under lock.
Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med svensk Gotlandspasta