Clariasfärssås med Gotlandspasta

 Clariasfärssås 4 portioner

Ingredienser:

400 g clariasfärs

1 gul lök finhackad

1 vitlöksklyfta finhackad

1 morot, grovriven

1 liten bit rotselleri grovriven

2 msk tomatpuré

1 dl matlagningsvin vitt

0,75 dl vatten

400 g krossade tomater

höns- eller fiskbuljong

torkad timjan

torkad oregano

salt

svartpeppar

Gör så här:

Stek Clariasfärs på hög värme i svensk rapsolja i en gryta tills färsen är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och krossade tomater. Låt koka upp och lägg i buljong, vatten och örter och låt puttra minst 45 minuter–1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med svensk Gotlandspasta