Grillad lax på grönsaksbädd med kall senapssås

Recept för 4 personer

Ingredienser:
400 g potatis
300g palsternackor
300 g rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rapsolja att ringla över rotfrukterna
500 g laxfilé
Rapsolja att pensla laxen med

Ingredienser senapssås:
4 dl yoghurt 10 % eller crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk chilisås
1 klyfta vitlök
1 tsk salladskrydda


Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt, peppar och ringla över rapsolja. Sätt in mitt i ugnen 200°C i cirka 20-25 min.

Pensla laxen med rapsolja och salta och peppra. Lägg sedan laxen på rotfrukterna och fortsätt laga i ugnen cirka 15 minuter.

Senapssås:
Blanda ihop samtliga ingredienser. Balansera till mer sötma om så önskas med hjälp av chilisås.