Kryddig fläskköttsgryta

Recept för 4 personer

Ingredienser:
500 g fläskkarré i 3x3 cm bitar
2 st gula lökar grovhackade
3 st solo vitlök hackad
1 tsk kryddpeppar
1 tsk svartpeppar
2 st lagerblad
1 st kanelstång
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1,5 dl rött vin
1 msk tomatpuré 

400 g tomater burk
½ dl russin
4 msk olivolja
1 knippe bladpersilja strimlad


Gör så här:
Blanda köttet med den hackade löken, kryddorna samt vinet och tomatpurén tillsammans i lämpligt kärl, gotta runt och låt marinera över natten. Häll av och spara vätskan och fräs därefter köttet i gryta tills du får fin färg på köttet. Späd med vätskan.

Tillsätt hela tomater på burk, olivolja och russin och ev. vatten. Koka tills kött är mört och börjar falla isär. Smaka av grytan med salt och ev. mer svartpeppar, avsluta med den strimlade färska persiljan.