Kycklinggratäng med gotlandspasta samt grönkål och svensk lagrad ost

Recept för 4 personer

Ingredienser:
400g kycklinglårfilè
400g gotlandspasta
50g grönkål
100g lagrad svensk ost
0,5dl vitt vin
1 1/2 dl kycklingbuljong
2 dl svensk vispgrädde
1 dl standardmjölk
¼ dels purjolök
Vitlök efter smak
Salt & Peppar

Gör såhär: 
Tärna ner all lök och fräs i olja. Tillsätt buljong, vitt vin och lite vatten. Koka ihop och låt reducera en aning för att få mer smak. Lägg upp kyckling på bleck och ugnsrosta till den är klar. Spara vätskan i blecken till att smaka upp såsen.

Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Använd maizena och red såsen en aning. Skölj och strimla grönkålen.

Tillsätt skyn från kycklingen och kycklingköttet i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner all pasta i grytan samt grönkålen och låt den stå några minuter innan den läggs på bleck. Toppa med ost och in i ugnen på 160C i 30-40 minuter.