Recept för 4 personer
Ingredienser:
200 gram grönkål
600 gram kycklingfilé
200 gram prästost
2 dl vispgrädde
½ citron
2 msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Färsk persilja
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.
Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Garnera med hackad persilja. Servera kycklingen med ugnsrostade svenska rotfrukter eller valfritt tillbehör.