Recept för 4 personer
Ingredienser:
500g vildsvinsgrytbitar
100g färsk svamp tex skogschampinjon
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
1 tsk enbär
3-5 msk viltfond
3 dl vatten
2 dl grädde
2 msk hackad färsk
persilja
Ev majsstärkelse
Salt och peppar
Gör så här:
Dela vildsvinsköttet i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka lök och vitlök.
Dela svampen i bitar.
Bryn köttet i lite smör. Bryn svampen gyllene. Tillsätt lök och vitlök. Häll på vatten, viltfond samt kryddorna (lagerblad, timjan & enbär ev. i en kryddpåse)
Låt grytan sjuda tills köttet är mört ca 45 min- 1 tim. under lock.
Häll grädden i grytan och låt koka upp i 5 min. Smaka av med mer salt och peppar om så önskas. Ev. red grytan med lite majsstärkelse för en tjockare konsistens. Toppa grytan med hackad färsk persilja.
Servera gärna med potatisstomp eller pressad potatis.
Smaklig spis!