Recept för 4 personer
Ingredienser:
800 g grytbitar av vildsvin
2 gula lökar
2 morötter
1 msk socker
0,5 msk rödvinsvinäger
1 dl rödvin
5 dl Kalvbuljong
10 hela kryddpepparkorn
2 hela vitpepparkorn
1 lagerblad
Maizena
Smör till stekning
Salt
Gör så här:
Fräs lök och morot i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det karamellisera.
Häll i vinägern och låt den koka in helt i lök- och morotsfräset. Fortsätt med vin och buljong.
Låt koka några minuter medan du bryner köttbitarna hårt i smör i en stekpanna i omgångar.
I med köttet och såsen, koka upp och tillsätt pepparkorn och lagerblad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka två timmar. Ta upp kött och grönsaker. Smaka av med salt och red med maizena till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.
Serveras med kokt potatis eller någon av våra svenska matgryner.