Recept för 4 personer
Ingredienser:
400g vildsvinsfärs
4st äggulor
3dl grädde
Salt
Vitpeppar
Ströbröd
Olja och smör till stekning.
Gör så här:
Blanda färsen, äggula, salt och peppar. Arbeta färsen i degblandare cirka fem minuter. Tillsätt sedan grädden lite i taget, den ska sakta jobbas in i smeten. Ringla ner grädden i en tunn stråle medan du blandar degen.
Låt smeten vila kallt en stund innan du börjar forma biffarna.
Strö ett tunt lager ströbröd på en stor tallrik, eller på smörpapper. Blöt händerna och forma 4 biffar, cirka 2 cm höga. Lägg dem på tallriken med ströbröd. Strö lite ströbröd över biffarna.
Hetta upp smör med lite olja i en panna och stek biffarna på svag värme, 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara ljust gyllenbruna på ytan och fluffiga inuti. Biffarnas innertemperatur bör vara 64-68°C.
Serveras med potatispuré, brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon.