Turistinformation

Lerdala ligger oerhört naturskönt på Billingens västra sida och har många naturreservat in på knuten. Genom samhället löper den populära turistvägen Vallevägen - i folkmun även kallad "Världens vackraste väg" - som har mycket att erbjuda (allt från caféer, gårdsbutiker, ateljéer och storslagen natur).

I vår naturguide kan du läsa mer om Lerdalas natursköna platser.

För fler turisttips kan du kika på Next Skövdes webbplats eller besöka Skövde Turistcenter.

Så här svarar vår Lerdala-ambassadör Karin på vad du som besökare inte får missa i Lerdala: Det finns många olika mysiga boenden i området, med olika pensionat och hotell/vandrarhem, exempelvis på Flämslätts stiftsgård. Naturen här är fantastisk; den ljuvliga körsbärsblommen i hela byn i början av våren, men även höstens glödande färger i naturreservatet Klyftamons djupa skogar.

Vill man kan man ta en våffla hos damerna som har kyrkans café på onsdagar. Andra matställen finns på Billingens golfklubb och på Flämslätts stifts- och kursgård.

Fler tips som man inte bör missa är vår vackra medeltida kyrka, de små gårdsbutikerna runt Vallevägen, exempelvis LyckeLamm, ett svalkande bad i Flämsjön eller några slag på golfbanan. På vintrarna finns det många sjöar i området som bjuder på en lång skridskosäsong och vid snö skapas skidspår på flera platser runt om orten.

Datum