Röster från Värsås

Här berättar vår Värsås-ambassadör Evelina om hur det är att bo och leva i Värsås. Du kan även ladda ner ett dokument med Evelinas tankar här.

Vad är det bästa med Värsås?
Det finns en värme och ett engagemang i byn. Ett lite ”alla känner alla”-tänk gör att jag känner det är en trygg vardag för mina barn.

Varför flyttade du till Värsås?
Jag är uppvuxen i Värsås, men flyttade till Skövde när jag träffade min nuvarande make. När vi sedan stod i läge att köpa hus och planera för framtiden kändes det viktigt för mig att våra barn skulle få den trygga uppväxt jag har haft. Komma nära min familj kändes med ens viktigt.

Är det något du saknar här?
Man kan inte begära att Värsås ska ha allt utbud som en stad har. För att kunna ha lokala handlare/företag måste man också handla där och stötta dem. Jag tycker det är tråkigt att ålderdomshemmet lades ner för några år sedan. Tror att många gamla som bott i byn hela sina liv även skulle vilja tillbringa sin ålderdom här.

Vad finns det för fördelar med att bo i Värsås?
En liten skola och förskola gör att jag känner en närhet till personalen där. Tror inte det skulle bli samma i en stad exempelvis. Det finns ett flertal olika aktiviteter som engagerar barnen utan att vi behöver åka ifrån byn. Närheten till Skövde och därifrån sen bra pendlingsmöjligheter. Går många bra bussförbindelser.

Vad är det som gör att Värsås sticker ut i mängden?
Det finns ett stort engagemang i byn, som bland annat jobbar för att ha skolan kvar.

Hur har området utvecklats?
Exempelvis för cirka 10 år sedan stod vi utan förskoleplats till vår då snart ettåriga dotter. Med hjälp av ett stort antal engagerade föräldrar, bybor och politiker lyckades vi få till en helt ny avdelning för förskolan och starten till vår nya förskola.

Vad får man inte missa i Värsås som besökare?
De härliga promenad-, cykel- och löparvänliga turerna i och omkring byn. Vårt lokala bibliotek med dess engagerade bibliotekarie eller varför inte någon av de lokala entreprenörer som säljer från sina gårdsbutiker/butiker. Under sommartid går det utmärkt att besök grannbyn och Nybobadet, som är en liten oas för oss barnfamiljer.

Beskriv Värsås med tre ord.
Värme, närhet och gemenskap.

Datum