Skövde kommuns kommunalråd Katarina Jonsson och Lidköping kommuns kommunalråd Kjell Hedvall.

Industriellt partnerskap Rockford, Illinois, USA

2015 gick Skövde kommun med i det näringslivssamarbete som sedan tidigare är etablerat mellan Lidköping, Skaraborg och staden Rockford och området Midwest i USA.

Samarbetet startade 2006 då Lidköping och Rockford skrev ett industriellt partnerskapsavtal med syfte att hjälpa lokala Lidköpingsföretag att hitta kontakter i USA och även vara dörröppnare för Amerikanska företag som vill hitta kontakter på den svenska sidan. Sedan 2014 gäller samarbetet hela Skaraborg och ett stort kontaktnät finns att ta del av på den amerikanska sidan. Lidköping har en internationell affärsutvecklare på plats i USA som hjälper dig att hitta kontakter. Läs mer om vad som händer på webben Glocal Lidköping. 

För dig som företagare

Genom detta samarbete kan du som företagare nyttja projektet för gratis företagsrådning och matchmaking. Är du intresserad kan du kontakta Skövde kommuns kontaktperson Christian Johansson. Du hittar hans uppgifter under rubriken Kontakt.

Du kan också ta kontakt med Linnea Bengtsson som är International Business Developer, City of Lidköping & County of Skaraborg Sustainable Development, SE-531 88  LIDKÖPING
Cell phone Sweden: +46 731 418 962 Cell phone United States: +1 815 985 3895 
E-Mail: linnea.bengtsson@lidkoping.se