Digital kultur

I huset finns det en Digitalakulturutvecklare. Han jobbar med att främja det hälsosamma spelandet, stärka unga i deras intressen, bredda utbudet av digitala aktiviteter och finnas som stöd för andra kring unga och deras digitala intressen.

 

Det hälsosamma spelandet finns alltid med oss i vår datorsal, Gothia Corner.
Det betyder att vi tar pauser i spelandet, det finns en vuxen i rummet under öppettider, vi har en trygg miljö där alla ska trivas och de som jobbar i rummet har kunskap och kompetens för att möta ungdomar i den digitala världen.

Vi har olika återkommande kurser för att stärka ungas utveckling inom det digitala. Några av de kurser vi har haft är 3D, ritkurser på olika nivåer (bas och avancerade) och de hålls i Kulturlabbets egna datorsal, Gothia Corner. Vi strävar efter att alla ska kunna vara med på våra kurser, oavsett vem man är eller vad man har hemma, så därför är alla våra kurser gratis och vi bistår med allt material som behövs inom kursen.

Om det är gaming som är ditt huvudintresse erbjuder vi coaching för lag och individ, men också spelkvällar där vi spelar spel och hittar på olika aktiviteter tillsammans!

Vi försöker erbjuda en så bred och modern verksamhet som möjligt för att inspirera unga att bli digitala konstnärer, animatörer, 3D grafiker, spelprogrammerare, samt inpsirera till att söka högskoleutbildningar, eller bara för att hitta likasinnade med samma intressen och att få en gemenskap. Detta görs dels via samarbeten med föreningar, företag och Högskolan i Skövde, men också genom att ha kraftfulla datorer med rätt tillbehör tillsammans med ett brett utbud av olika aktiviteter.

 

För dig som är vårdnadshavare/vuxen :

Ni kan kontakta oss om ni har frågor om ert barns spelande. Johan finns här som stöd i allt från nya datorbygget till frågor om hur man kan minska konflikterna kring spelandet. Vi har föredrag som är riktade mot vårdnadshavare/vuxna som är en grundkurs in i spelvärlden. Den kan hållas på föräldramötet eller för arbetslaget. Kontakta med Johan för mer information.

 

Kontakt
Mail:
 Johan.e.larsson@skovde.se
Direkt nummer: 073 589 70 22

Våra sociala kanaler:

       Följ oss på Facebook        Följ oss på Instagram