Marie Johansson

Bosatt: Södra Ryd

Varför valde du att anmäla dig till projektet?

För jag har ingen cykel. Jag hade en förr, men den gick sönder för tre år sedan. Nu blir det sån slentrian att jag tar bilen överallt.

Vad kände du när du fick veta att du skulle vara med?

Jag blev jätteglad! Jag kunde inte fatta att jag hade kommit med, speciellt inte när jag hörde att det var över 80 sökande. Sen när jag fick frågan om jag ville ha en el-cykel kände jag att det är ju jättebra, för där jag bor är det ganska långa backar när jag ska till jobbet. Så då är det jättebra att kunna sätta på elmotorn, i början i alla fall, innan jag fått upp konditionen!

Vilka förväntningar har du på projektet?

Jag hoppas väl framför allt att jag fått bättre hälsa och kondition. Mitt resultat från hälsoundersökningen var jättedåligt, men jag har haft diskbrock i nacken så jag kan inte simma som jag gärna annars skulle göra och jag kan inte vara ute och springa. Men cykla, det är perfekt! Jag har tänkt länge att jag skulle köpa en cykel, men så såg jag det här och kände att det var något jag nappade på direkt!

Följande fråga skickades ut till deltagarna i slutet av juni.

Hur mår du nu när du har cyklat ungefär halva tiden?

Det går jättebra att cykla! Det är så smidigt med cykeln, jag slipper stå i bilköer och tar mig lätt fram överallt. Det går oftast lika snabbt att ta cykeln istället för bilen när jag ska handla.

Min hälsa har förbättrats både fysiskt och psykiskt, jag har mer ork och lust nu än innan projektet. Det är mycket enklare att ta cykeln till jobbet. Jag jobbar i centrum och har parkerat på gratisparkeringen vid Arenan och gått en bit förut. Nu kan jag cykla ända fram till jobbet och det är ju mycket bekvämare. Det har varit väldigt lätt att ställa om från bil till cyklande, jag längtar ofta efter att ta en cykeltur. Väldigt smidigt med elcykel också!