Vintercyklist 2023 - halvtidsintervju

Nu är vi halvvägs igenom projektet Vintercyklist för 2023 och vi passade på att ställa ett par frågor till en av deltagarna - Erika Holmberg

 • Hur kommer det sig att du ville vara en vintercyklist?
  - Först och främst önskade jag ändra mina vanor. Men sen steg vi även in i en ny period med ökade elpriser. Då vi har en elbil skulle det bli svårt att hjälpa till att minska elförbrukningen. Detta var ett sätt för oss att minska förbrukningen både för oss själva, men även kollektivt.

 

 • Vad hoppas du att projektet ska ge dig?
  - Bättre motion och kondition, men även ett nytt tankesätt på hur vi transporterar oss. 

 

 • Var det som du hade tänkt dig att cykla på vintern?
  - Jag är en väldigt frusen person så jag trodde att kylan skulle vara min största fiende. Det har inte varit så tufft som jag trodde. Jag har upplevt det väldigt rogivande (i alla fall när planeringen vart på plats) Så länge jag vart förberedd kvällen innan så har det bara varit att hoppa på cykeln på morgonen. Och när kylan var som värst blev man ju varm av cyklingen.

  Cykelvägarna var i bra skick även när väderförhållande var kass. Några enstaka dagar då jag fått ställa cykeln hemma.

 

 • Har du upplevt några positiva bieffekter av att välja cykeln som transportmedel?
  - Motionen har blivit bättre. Uppskattar speciellt mornarna. Tar gärna en omväg genom staden för att se allt väckas till. Samtidigt tycker jag att man kommer till jobbet mycket piggare. Och man hinner rensa huvudet både på väg till jobbet och på väg hem.

 

 • Har du något att hälsa till andra som funderar på att cykla på vintern?
  - Do it!