Cykelns dag

Den 3 juni är det internationella Cykelns dag. Denna dag - World bicycle day instiftades av FN för att höja cykelns status som transportmedel och lyfta dess fantastiska egenskaper.

Att få fler att välja cykeln är inte bara ett steg för att nå kommunens antagna klimatmål. Vi vill öka hållbart resande och främja miljömedvetna val när det kommer till transporter. Dessutom är det bra för både hälsan och plånboken. Idag görs alldeles för många korta turer med bil, och vi vill arbeta för att minska detta. Ett enkelt steg är att skippa bilen för korta sträckor. 

Hjälp oss nå ut

Vi uppmanar dig att hjälpa oss få Skövde att rulla! Välj cykeln den 3 juni! I år fokuserar vi särskilt på att främja cykling för företag. Vi önskar att företagen sprider budskapet om cykling i sina kanaler för att nå så många som möjligt. 

Vad kan du göra?

För att nå ut med cykelbudskap till er som är företagare har vi i år tillsammans med Klimatgruppen i Naturskyddsföreningen och Västsvenska Handelskammaren tagit hjälp av Svensk Cykling som samlat information, inspiration och material på sin sida: Cykelnsdag.com

Gå in där och hämta ert material och börja promota Cykelns dag redan idag!

Visste du att:

Att cykla gör oss friskare
Barn blir smartare av att cykla
Cykelresor sparar på miljön och klimatet
Alla i samhället tjänar ekonomiskt på cykling

Faktan är hämtad från Studier - Cykelns dag

#cyklaiskovde

Använd hashtagen #cyklaiskovde när du är ute och cyklar så att fler kan inspireras. 

Få cykelkartor 

Klicka här och fyll i formuläret för att få sadelskydd och cykelkartor skickade till ert företag/organisation som ni kan använda i era kampanjer för att öka cyklandet. 

Sista dag för att få cykelkartor till Cykelns dag är 20 maj.

 

 

Cykelns dag är en sida som drivs av Svensk Cykling, vilka i sin tur samlar Sveriges cykelorganisationer. Medlemmar i Svensk Cykling är Cykelfrämjandet, Svenska Cykelförbundet, Svenska Cykelstäder, Cykelbranschen, Vätternrundan och Naturskyddsföreningen.