Cykling

Att cykla är inte bara att ett smart och snabbt transportsätt, det är även ett härligt sätt att motionera på och samtidigt uppleva naturen.

Skövde kommun erbjuder flera mil cykelleder och speciella moutainbikeleder på Billingens fritidsområde.

Cykelleder

Inom kommunen finns drygt 18 mil gång- och cykelväg och antalet meter över för varje år.  Här nedan hittar du dina cykelvägar:

Stolta medlemmar i Svenska Cykelstäder

Skövde kommun är medlemmar i nätverket Svenska Cykelstäder som samlar Sveriges bästa cykelkommuner. Genom att arbeta tillsammans och dela kunskap och erfarenheter hoppas vi på att bli en ännu bättre cykelstad!

Idéer, synpunkter och felanmälan

För att förbättra gång- och cykelvägarna är vi beroende av att få in synpunkter och önskemål från dig som cyklar. För att lämna felanmälan, synpunkter och ideér använd dig av kontaktuppgifterna längst upp till höger på sidan.

Cyklistvelometern 2022
Skövde kommun deltog även i år i Cykelfrämjandets Cyklistvelometer som är en undersökning som genomförs vartannat år och riktar sig till kommunens invånare med frågor om hur de cykelvägar som finns fungerar och upplevs.
Undersökningen genomfördes 2022 och vi fick många bra svar att använda som underlag att arbeta med i planering, drift och underhåll av Skövde kommuns cykelvägar.

Här är länken för att läsa resultatet: Cyklistvelometern.

Via länken ovan finns också 2022 års resultat.

Mountainbike

På Billingen finns flera uppmärkta mountainbikespår med olika svårighetsgrad. Här finns något som passar både nybörjaren och den mer vana cyklisten! Läs mer