Bild på Raoul Wallenbergskolan.

Raoul Wallenbergskolan

Grundskola för årskurs F-9 samt fritidshem

Raoul Wallenbergskolan i Skövde är en friskola som tar tillvara modern skolforskning och gamla beprövade metoder. Likvärdigheten mellan klasserna är stor och vi prioriterar ordning och reda. Gemensamma lektionsrutiner med stort målfokus kännetecknar skolan. Verksamheten genomsyras av våra ledord: ärlighet, mod, medkänsla och handlingskraft. Vi brinner för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev i våra skolor!

Vi har höga förväntningar på oss själva, elever och vårdnadshavare. Vi prioriterar att alla elever ska få utmaningar, även de elever som siktar högt. Eleverna på RWS läser mer engelska och matematik än övriga elever i kommunala skolor. Vi möter eleven där hen befinner sig vilket innebär att man i matematik och engelska kan läsa på olika nivåer beroende på kursstatus. Engelska förstärks dagligen i samtliga skolämnen. Skolan har även en musikprofil där musiken är en naturlig del av den ordinarie undervisningen.

Vårdnadshavare får ta del av prognos för sitt barns kunskapsutveckling från skolan i samtliga ämnen varannan månad.

Fritidshemmet är centralt placerat i skolan med egna lokaler. Fritidsverksamheten erbjuder ett brett utbud av teman och aktiviteter.

Höstterminen 2018 öppnade vi även ett högstadium för åk 7-9 i nya fina lokaler endast ett stenkast från F-6-skolan. Som elev på RWS högstadium får man göra ett profilval där man väljer mellan inriktningarna matematik, engelska, estetisk eller idrott och hälsa.

Läs mer om RWS på vår hemsida via länken till höger.