Röster från Tidan

Här berättar vår Tidan-ambassadör Elisabeth om hur det är att bo och leva i Tidan. Du kan även ladda ner ett dokument med Elisabeths tankar här.

Vad är det bästa med Tidan?
Jag tycker att det bästa med Tidan är att det både är nära till allting, men att det även finns ett stort lugn här!

Varför flyttade du till Tidan?
Det är ett bra läge, mellan många större orter, och det finns bussförbindelser om man inte har bil att ta sig fram med. Vi har en livsmedelsaffär, vårdcentral, mysigt café och pizzeria. För mig är Tidan en charmig blandning mellan industriort och jordbruksbygd!

Är det något du saknar här?
Det skulle vara fler tydliga mötesplatser, exempelvis en torgmiljö. Jag skulle även gärna se tydligare samlings- och vandringsleder kring ån Tidan. Det finns idag nästan ingen exponering av den unika industrimiljön som finns här och det vore önskvärt med mer turistinformation, bland annat om närheten till Askeberga Skeppssättning.

Vad finns det för fördelar med att bo i Tidan?
En stor fördel med att bo i en mindre ort som Tidan är igenkänningen mellan oss invånare. Jag tycker också att arbetsmiljön är lugn här.

Vad är det som gör att Tidan sticker ut från mängden?
För mig är det som gör Tidan unikt är att det finns en industrimiljö av riksintresse, men även en unik kulturhistorisk miljö, med Vads kyrka, ån och industribyggnaden sida vid sida.

Hur har området utvecklats sedan ni flyttade hit?
Jag är inflyttad sedan juni 2018. Hoppas att det byggs några hyresrätter tills jag blir för gammal för att bo i hus med stor trädgård.

Vad får man inte missa i Tidan som besökare?
Mycket har jag redan nämnt, som exempelvis miljön kring kyrkan, ån Tidan och resterna av de byggnader och torp som finns kvar längs med bron. Sen tycker jag även att Böckernas hus (ett antikvariat) samt Östbergs Konditori (café med inspiration från 50-talet), där även Kulturväg Skaraborg inleds (som går söderut mot fina Vallebygden), är väldigt trevliga platser att besöka.

Beskriv Tidan med 3 ord.
Industrimiljöhistorisk, jordbruksbygdsort och blandsamhälle.

Datum