Röster från Timmersdala

Här berättar vår Timmersdala-ambassadör Naima om hur det är att bo och leva i Timmersdala. Du kan även ladda ner ett dokument med Naimas tankar här.

Vad är det bästa med Timmersdala?
I Timmersdala är det så härlig atmosfär. Naturen och årstidernas skiftningar är nära och alla pratar med alla. Det finns alla bekvämligheter jag och min familj behöver och om vi behöver något från ”stan” så finns det inom ett par mils radie flera städer att välja på.

Varför flyttade du till Timmersdala?
Jag och min man är båda uppvuxna i villa i små orter och ville gärna ge det till det barn vi då väntade. Vi ville ha lagom pendlingsavstånd till Skövde, vettiga priser på husen, service i form av butik, vård, pizzeria och skola samt gemenskapen som vi såg fanns i föreningsliv.

Är det något du saknar här?
Vi har det mesta vi behöver. Ibland skulle det vara skönt att simma här i byn. Jag upplever även att gympasalen är lite sliten.

Vad finns det för fördelar med att bo i Timmersdala?
Eftersom det är ett litet samhälle så känner man de flesta, vilket ger en trygghet både för barnen såväl som för oss vuxna – vi hjälps åt att hålla koll. Skolan är liten och barnen känner varandra, det finns idrottsföreningar som erbjuder många olika aktiviteter för olika åldrar och naturen är runt knuten. Det är bra pendlingsavstånd till arbete, grannar som hjälper varandra och en härlig känsla av gemenskap.

Vad är det som gör att Timmersdala sticker ut från mängden?
Vi tittade på hus i många samhällen innan vi hittade till Timmersdala. Det vi slogs av här var den vänliga attityden där alla hälsar på varandra, engagemanget som visar sig i många företag och föreningar, och det vackra läget i dalen.

Hur har området utvecklats sedan ni flyttade hit?
Sedan vi flyttade till Timmersdala för sex år sedan har vi fått fiberuppkoppling, en ny vårdcentral, vatten från Vättern, ökade öppettider på den lokala butiken (9-21), ny verkstad och bensinstation, nybyggd förskola, en gångväg längs med vägen ut ur byns norra utfart. Vi har också bildat en utvecklingsgrupp som aktivt driver frågorna för bygden (TUG) vilket jag upplever ger oss ett sätt att kommunicera med Skövde kommun som ger gehör.

Vad får man inte missa i Timmersdala som besökare?
Ta en fika på retrocaféet på Gulf, se utsikten över byn uppe vid kyrkan. Ta ett dopp vid Lången eller Vristulven (Meybobadet). Ha en picknick vid Sotarliden. Vandra runt vid gamla kalkbrottet. Besök Silverfallet. Vandra längst platåbergets kant längst med Billingeleden. Gå ut i skogen och få lite motion vid Timmersdala Motions belysta spår och utegym. Utöva lite bollsport vid vår fina spontanidrottsplats vid IF Tymers mitt i byn.

Beskriv Timmersdala med 3 ord:
Hjärtlig, naturskön och gemenskap.

Datum