Elcyklist

Projektet Elcyklist är ett samarbete Skövde kommun gör med Västtrafik för att främja det hållbara resandet.

Under hösten 2023 och början av vintern 2024 har Skövde kommun ett samarbete med Västtrafik där vi kommer att låna ut ett antal elcyklar för att få fler att bryta vanan att ta bilen. 

Vad innebär projektet Elcyklist?

Elcyklist är ett projekt där du som privatperson och är skriven i Skövde kommun har möjlighet att låna en elcykel i en period helt gratis. Detta kommer ske i två omgångar och det är ett begränsat antal platser per omgång som kommer att få möjlighet till att delta.

Första omgången är mellan 19 oktober - 29 november.
Andra omgången är mellan 30 november - 9 januari. 

Anmälan

Anmälan är nu stängd för detta projekt.

OBS! Samma anmälan gäller för båda perioderna. 

Tänk på att om du sökt till vintercyklist och fått en plats där inte kommer att bli uttagen för Elcyklist-projektet. Du kan söka till båda projekten - skriv gärna en kommentar i formuläret vid ansökan om vilket projekt du helst vill bli uttagen till om det är så att du föredrar det ena. 

Mer information om vart och när utlämning samt återlämning av elcyklarna kommer ske skickas ut till de som valts ut att delta. 

De cyklar som kommer att lånas ut är EcoRide Ambassador, damcykel. Cyklarna kommer vara fullt utrustade med ringklocka, lysen och vinterdäck. Tänk på att du som söker måste ha en hemförsäkring som täcker stöld. 

Läs mer på Västtrafiks sida här.