Bild på en bro över en å.

Familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder samtalshjälp för vuxna par, ensamstående eller familjer med relationsproblem. Du kan vända dig till vår familjerådgivning om du bor i Skövde, Hjo, Tibro, Karlsborg, Mariestad, Töreboda och Gullspång.

Så här kan det vara:

  • Ni har svårt att prata med varandra
  • Dina eller era känslor har förändrats
  • Ert sexuella samliv fungerar inte längre
  • Ni har frågor kring skilsmässa och separation
  • Ni har svårt att få den nya familjen att fungera
  • Ni har konflikter i era släktrelationer
     
Samtal ger möjligheter:

  • Att bättre lyssna på och prata med varandra
  • Att förstå och acceptera sig själv och varandra

Familjerådgivaren är socionom med vidareutbildning i psykoterapi, inriktad på samlevnad. Vi har särskild sträng sekretess och du kan vara anonym om du vill. Vi bokar tolk när det behövs. 

Då vi befinner oss i en tid av ökad smittpridning av Covid försöker vi på familjerådgivningen att bidra genom att minska ner antalet besökare i våra lokaler.
Vi vill därför erbjuda er som kan att i första hand att boka samtal via videolänk eller telefon den närmaste tiden.

Vill du veta mer om hur det går till eller hur våra besökare uppfattat samtal på familjerådgivningen via videolänk eller telefon tidigare, så kan du läsa mer nedan under ”besök” eller ring oss så kan vi berätta mer.

Besök

Du kan välja om du vill komma till våra lokaler på Staketgatan 14, Skövde, eller om du vill ha ditt besök via videolänk eller telefon.
Vi avvaktar med att öppna vår filial i Mariestad tillsvidare.

Under pandemin erbjöd vi endast samtal via videolänk och telefon och i samband med detta lät vi våra besökare fylla i en enkät om deras upplevelser av samtal på detta sätt. Många upplevde att samtalen via videolänk och telefon blev bra och var ett bra alternativ till samtal på plats. En del tyckte tom att det kändes lättare att sitta i en van hemmiljö under samtalet. Det underlättade också mycket för dem som har lång resväg till Skövde eller om man som par eller familj bor eller arbetar på olika platser. Det blev också möjligt att genomföra sam-talet även om man hade mildare sjukdomssymptom som hosta eller lätt förkylning. Här hittar du information om hur ett videolänksamtal går till.

Vid förkylningssymptom eller andra sjukdomssymptom är det viktigt att du stannar hemma. Du kan då istället välja att ha besöket via videolänk, telefon, eller boka om din tid.

Kontakt 

Bokning av tid kan ske via telefon eller via vår tidsbokning för familjerådgivning. (nybesök)
Du kan också nå oss via kommunens e-tjänster Förfrågan om kontakt

Telefontid: måndag, onsdag, fredag kl. 10.15-11.45
Telefon 0500-49 87 04
Det går bra att lämna meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

Ett besök på familjerådgivningen kostar 200 kr om man kommer själv och 300 kr om man är två eller fler. Du betalar vid besöket med swish eller kontanter. Vid behov, till exempel vid låg inkomst i form av försörjningsstöd, kan vi avgiftsbefria. Besök via telefon eller videolänk betalas med Swish.

Ett besök varar upp till 1 timme och 15 min om ni är två eller fler och 1 timme om du kommer själv.

Väntetider
En första besökstid ska kunna erbjudas inom 14 dagar, i perioder kan väntetiden bli längre.

 

En liten film om relationer, familjeliv och familjerådgining