Laddplatser

Bild 1 Fantastisk ParkeringsskyltLadda bilen när du parkerar

Skövde kommun ökar möjligheten att ladda bilen när du parkerar. Idag finns det laddplatser med centrum nära parkeringsplatser på tre olika ställen.

Just nu pågår arbete med att utöka platser för laddning. Och vi har under 2022 startat upp laddare på tre nya platser.

De nya laddarna finns på parkeringen vid Eric Ugglas Plats, Trädgårdsgatan vid Kyrkparken samt vid Södra Ryds torg.

Sandtorget

Det finns 6 stycken platser för elbilar med möjlighet till elladdning på Sandtorget. Dessa är placerade i södra änden mot Torggatan. Laddplatserna har en maxeffekt på 22 kW.

Effekten fördelas efter antalet bilar som laddar och därför kan effekten gå ner om flera fordon är mottagliga för hög laddningsnivå.

Arena norr
På Arena norr mot Egnells väg finns 8 platser med möjlighet till elladdning. 6 av platserna har maxeffekt på 22 kW och 2 platser har maxeffekt på upp till 175 kW.

Effekten fördelas efter antalet bilar som laddar och därför kan effekten gå ner om flera fordon är mottagliga för hög laddningsnivå.

Mobilitetshus Mode
Det finns även cirka 30 laddplatser i vårt Mobilitetshus Mode. Mobilitetshuset Mode finner du i direkt anslutning till Skövde resecentrum och bara fem minuter gångväg från centrum! Läs mer om att ladda på Mobilitets huset här.

Betala parkering och elladdning

På laddplatserna gäller samma parkeringsregler som för den övriga parkeringen. Följ skyltar för att se när det är en avgiftsbelagd parkeringsplats  och om det finns en begränsad parkeringstid på laddplatsen.

Parkeringsavgiften betalas via App eller p-automat. Information om SMS/App-företag finns på P-automaten.

Vardagar under tiden 08-18 och lördagar 10-16 är avgiften för första timmen 10 kr. Andra timmen 20 kr.

Elladdningen betalas via Incharge app eller med deras bricka eller laddkort. Följ anvisningarna på laddboxen, det kostar 2,5 kr/kWh 

Starta/stoppa

1. Anslut bilen till laddstationen - laddningen startar

2. När du ska åka kan du koppla från bilen - laddningen slutar

Glöm inte att starta och stoppa parkeringsavgiften i Mobill eller Parksters app om du inte valt att betala i P-automaten. 

Tips om det strular till sig
Om lampan lyser rött på laddboxen eller om laddningen inte startar;
Säkerställ att bilen är avstängd och upplåst. Sätt kabeln först i laddstolpen och sedan i bilen. Fungerar det fortfarande inte, prova annan laddstolpe och kontakta Incharge telefonnummer: 020-52 62 00.

Tänk på att du måste lossa kabeln från bilen innan du lossar från laddboxen.
Om laddkabeln inte vill lossna från laddboxen - sätt tillbaka kabeln i bilen och ta sedan loss kabeln från bilen och sen från laddboxen.

Fler tips från InCharge vid avhjälpning av fel kan du läsa genom att klicka här.