Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Laddplatser i centrum

Bild 1 Fantastisk ParkeringsskyltLaddplatser på Sandtorget - parkeringsplatser där elbilar har möjlighet att ladda batterierna

På Sandtorget finns 6 stycken platser för elbilar med möjlighet till elladdning. Dessa är placerade i södra änden mot Torggatan.

Laddplatserna har en maxeffekt på 22 kWh.
Effekten fördelas efter antalet bilar som laddar och därför kan effekten gå ner om flera fordon är mottagliga för hög laddningsnivå.

Det finns även cirka 30 laddplatser i vårt Mobilitetshus Mode.
Mobilitetshuset Mode finner du i direkt anslutning till Skövde resecentrum och bara fem minuter gångväg från centrum! Läs mer om att ladda på Mobilitets huset här.

Parkeringsregler
På laddplatserna gäller avgift dygnet runt.
Maximal parkeringstid är begränsad på vardagar under tiden 08-18 och lördagar 10-16. Övrig tid är det tillåtet att parkera längre.

Betala parkering
Parkeringsavgiften betalas via SMS-park. Appen kan laddas ner kostnadsfritt via App-store eller Google Play.

Vardagar under tiden 08-18 och lördagar 10-16 är avgiften för första timmen 10 kr. Andra timmen 20 kr. Övrig tid är avgiften 10kr/timme.
Serviceavgift tillkommer enligt information i SMS-parks app.

Observera! Under år 2021 kommer annan betallösning för elbilsladdning att införas.
Detta innebär att det inte kommer gå att starta laddning med SMS-parks-app från och med 1 januari 2021. Taxan för parkering kommer framöver betalas via zonkod för SMS/App-Parkering eller betalautomat och sker därmed separat från betalning för laddningen. Mer information kommer i början av år 2021.

Starta/stoppa/förläng laddning
1. Anslut bilen till laddstationen.

2. Ange zonkod 7452 i SMS-park-appen.

3. Välj laddare och uttag, hur länge du avser att parkera och starta parkering och laddning direkt i appen.

4. När du laddat klart eller vill förlänga din laddning, gör du detta direkt i appen.

5. När du avslutat din parkering, kan du koppla från bilen.

 

Tips om det strular till sig
Om lampan lyser rött på laddboxen eller om laddningen inte startar;
Säkerställ att bilen är avstängd och upplåst. Sätt kabeln först i laddstolpen och sedan i bilen. Prova starta laddningen i appen igen. Fungerar det fortfarande inte, prova annan laddstolpe och kontakta Skövde kommun. Vardagar under tiden 08-16:30 tfn 0500-49 80 00, Övrig tid 0500-49 97 00.

Tänk på att du måste lossa kabeln från bilen innan du lossar från laddboxen.
Om laddkabeln inte vill lossna från laddboxen - sätt tillbaka kabeln i bilen, starta stoppa och stoppa laddningen snabbt och ta sedan loss kabeln från bilen och sen från laddboxen. Om det fortfarande inte fungerar - kontakta oss enligt ovan.