Bild på en tonåring och hennes föräldrar

Komet - KOmmunikationsMETod

Präglas mycket av tiden tillsammans med din tonåring av konflikter och bråk? Tjat, missnöje och utbrott kanske har blivit vanliga ingredienser i vardagslivet? Kanske är tonåringen aggressiv och utåtagerande?

Som förälder är det lätt att känna maktlöshet och uppgivenhet och du kanske behöver stöd i ditt föräldraskap.

Här i Skövde erbjuder vi kommunens invånare ett föräldrastödsprogram för dig som har barn i åldern 12-18 år och som upplever svårigheter i att hantera konflikter med din ungdom. Komet (KOmmunikationsMETod) är ett föräldrastödsprogram som syftar till att förbättra kommunikationen och relationen mellan dig och din ungdom. Programmet ger praktiska verktyg som handlar om att få det att fungera bättre hemma.

Kursens upplägg

Vi träffas en gång i veckan under åtta veckor, 2,5 timmar/gång. Gruppen består av föräldrar till ca sex ungdomar samt två gruppledare. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sin tonåring. Innehållet är riktat mot att se möjligheter och lösningar. Råd och tips som prövas hemma mellan träffarna delas ut i form av skriftligt material.

Kurserna startar löpande utifrån efterfrågan men företrädesvis i början av varje termin. Inför varje kursstart träffas gruppledarna och föräldrarna i ett enskilt möte, där föräldrarna får information om innehållet i kursen och berättar lite om sin situation. Gruppledarna bedömer också om Komet är rätt stöd för föräldrarna. Det är först efter detta möte som föräldrarna bestämmer sig för om de vill delta eller inte. Är ni två vuxna i familjen rekommenderar vi er att gå kursen tillsammans.

Intresserad?

Vill du anmäla ditt intresse eller har du frågor? Kontakta gruppledare för Komet, Patrik Friberg 0500-49 88 66 eller Ulrica Helgesson 0500-49 88 65. Du kan också fylla i intresseanmälan som finns under "Länkar", så hör gruppledarna av sig inom kort. Deltagandet är kostnadsfritt. Vi registrerar ingen och för inga journaler.

Mer information om Kometprogrammet hittar du under "Länkar" och "Information".