Anna Frisén

Bosatt: Billingsluttningen

Varför valde du att anmäla dig till projektet?

Jag tyckte det lät som ett intressant projekt. Jag vill själv komma igång med cykling, men känner väl att jag inte har rätt cykel för familjen just nu. När jag fick reda på att man fick önska en cykel så hoppades jag, eftersom vi bor på ett backigt ställe, att jag skulle få en eldriven.

Vad kände du när du fick veta att du skulle vara med?

Extas! Jättekul! Det lät bara toppen. Att äntligen få komma igång och inte ha en ursäkt, nu måste man ju rapportera och verkligen gå in för det, och det ska bli jättekul.

Vilka förväntningar har du på projektet?

Att jag ska komma igång med cyklingen och att jag ska halvera mina bilresor. Vissa bilresor går inte att undvika, men så många som möjligt. Jag tänker inte cykla upp till Leksand, dit vi åker på semester, där går gränsen! Men inom stan är min tanke att det ska vara cykling all the way.

Följande frågor skickades ut till deltagarna i slutet av juni.

Hur mår du nu när du har cyklat ungefär halva tiden?

Nu har halva tiden gått och jag är så glad för att jag är med i Cykla i bygda. Första turerna var jobbiga och ovana, men nu föredrar jag cykeln om jag ska någonstans inom Skövde. Det är så mycket lättare än att ta bilen. Jag älskar cykeln!

Jag märker att jag orkar cykla allt jag vill, trots uppförsbackar. Jag märker att konditionen är mycket bättre nu än tidigare. Jag är mer glad efter jag fått cykla en cykeltur. Det är så skönt att få vara ute i denna fantastiska natur. Barnen älskar cykeln också! Flera kompisar till barnen har fått testa att åka med och de tycker det är riktigt roligt att åka med.

Vad har varit lättare respektive svårare än du trott?

Det har varit lättare än vad jag trodde det skulle vara. Att åka och lämna barn och åka och handla har inte varit några problem att göra med cykel. Att hämta kompisar är heller inget problem. De får åka med i lastlådan. Vi hade dock oturen att ena tösens cykel gick sönder och den andra tösens cykel blev snodd, så där fick vi några resor extra med bilen innan nya cyklar var inköpta och hemkörda. Resor över två mil har heller jag inte gjort med cykel, då det är svårt att få barnen att cykla så långt.

Har din inställning förändrats?

Min inställning är hellre cykel än bil. Det är fantastiskt att cykla! Mina barn är med i tänket och cyklar gärna med mig. De önskar att de också hade en elmotor i de värsta uppförsbackarna, men jag märker att även deras kondition blir bättre.

Kommer du ändra något i din strategi inför sista halvan av projektet?

Min strategi var att kunna cykla och lämna och hämta mina barn samt att cykla inom stan. Detta tänker jag fortsätta med. Jag har även som avsikt att ta längre sträckor med cykel. Typ cykla till Tidan och bada. Min strategi är att fortsätta cykla så mycket som möjligt, som att cykla även till fritidsaktiviteter.