Res hållbart i Skövde

När Skövde växer är det nödvändigt att fler av oss reser hållbart. Det är extra viktigt att lämna bilen hemma under storhelger som Matfestivalen. Ta cykeln eller bussen in till stan och upptäck själv hur smidigt det är!

Så kort tid tar det!

Det är kortare än många tror att ta sig inom Skövde med cykel eller buss. Att cykla från tätortens yttre delar in till stan tar inte mer än 20–25 minuter och då undviker du tråkiga bilköer och letandet efter en parkering. Och med buss går det ännu fortare! Köp din bussbiljett genom att ladda ner appen Västtrafik To Go.

  Cykel Buss
Skultorp 25 min 15 min
Hentorp   11 min
Ulveket 15 min  
Aspö   10 min
Trädgårdsstaden 20 min  
Ryd 25 min 15 min

 

Anledningar till att resa hållbart

I vårt växande Skövde ökar trafikproblemen och utsläppen. En del av lösningen för att ändra på detta är att fler väljer att resa kollektivt och cykla. Tar du bussen eller cykeln gör du en viktig insats för både din hälsa och naturen, samtidigt som du minskar köerna på våra vägar. Här kan du läsa mer om fördelarna med att resa hållbart.

Här kan du läsa en intervju med Tuva Rutberg, 16 år, som skickade in det medborgarförslag som ligger till grund för att vi under Matfestivalen uppmanar Skövdeborna att resa hållbart.