Malin Johansson

Bosatt: Skultorp

Varför valde du att anmäla dig till projektet?

För att jag verkligen skulle komma igång! Både cykla till och från jobbet, för det är så lätt, och sen även längre. Det är min förhoppning, att kunna komma igång på riktigt. När jag är rastlös så tar jag gärna bilen, och bara cirkulerar, så jag hoppas att istället för att köra bil 3 500 mil om året så ska jag cykla. Jag blev verkligen själalycklig när jag fick reda på att vi skulle få en cykeldator till för då kan jag inte fuska! Det är nog mest viljan att förändra mig själv som är anledningen till att jag sökte.

Vad kände du när du fick veta att du skulle vara med?

Jag blev verkligen överlycklig! Jag satt både och skrattade och skrek i bilen, det var ungefär som att vinna en miljon. Skittöntigt! Sen ringde jag till min pojkvän och bara vrålade.

Vilka förväntningar har du på projektet?

Jag vill känna att det inte är någon fara, att jag bara tar cykeln av ren vana. Drömmen vore väl att kunna köra en Cykelvasa eller så längre fram, men vi börjar med att ta den till och från jobbet eller när man ska köpa mjölk… Ja, det här vardagliga.

Följande frågor skickades ut till deltagarna i slutet av juni.

Hur mår du nu när du har cyklat ungefär halva tiden?

Jag märker stor skillnad på mitt mående framförallt då jag cyklar till jobbet. Mina kollegor ser stor förändring också. Då jag har cyklat på morgonen kommer jag piggare och gladare in genom dörren.

I början när jag cyklade fick jag ont i mina fötter och i en axel, men när cykelsadeln sänktes med en cm försvann smärtorna direkt. Ett bra tips om någon annan har samma bekymmer. Cykeln var helt enkelt inte rätt inställd för mig och en cm var allt som behövdes för att det skulle kännas toppen!

Vad har varit lättare respektive svårare än du trott?

Det svåraste har nog varit att rapportera det jag cyklat i den digitala loggboken. Jag ska bli betydligt bättre på detta under andra delen!

Att cykla till och från mitt jobb har varit mycket lättare än jag innan trott. Dessa resor är de som jag har tycket varit lättast att byta ut.

Har din inställning förändrats?

Min inställning har absolut ändrats, jag kan se mig själv cykla mer än tidigare. Det kommer bli ännu lättare nu när jag har installerat väskor och pakethållare också. Då kan jag göra mindre inköpsresor lättare än tidigare. Då det var svårt att ha kassarna på styret.

Kommer du ändra något i din strategi inför sista halvan av projektet?

Jag kommer inför nästa halva att göra vad jag kan för att vara mer strukturerad i mitt sätt att informera om mina sträckor. I dag skriver jag i den riktiga boken, men kommer i fortsättningen skriva direkt i den digitala loggboken.