Slideshow image bild1Slideshow image bild2Slideshow image bild3Slideshow image bild4Slideshow image bild5Slideshow image bild6Slideshow image bild7Slideshow image bild8

Samhällsbyggnadsfrukost Vår 2022

Äntligen var det dags att ses igen på årets första samhällsbyggnadsfrukost!

Solen sken starkt när 60-talet representanter för fastighets- och byggbranschen klev upp på plan 5 denna morgon som inleddes med mingel och frukost. Därefter drog Martin Hollertz, samhällsbyggnadschef, igång förmiddagens program och inledde starkt med att presentera vad Västsvenska handelskammaren tidigare i veckan har presenterat - att Skövde är rankad tvåa i attraktivitet bland västsvenska kommuner. 

Mikael Zsiga tog sedan över mikrofonen och presenterade påbörjade, planerade och kommande exploateringsprojekt. Sammy Tanhua, VD för Skövde Energi pratade om att vi står inför snabba förändringar inom energisektorn och alla måste med på tåget - vi har ingen tid att förlora. Viktor Bood Rijal avslutade morgonens föredrag genom att presentera den tjänst han jobbar med - energi- och klimatrådgivning för privatpersoner och företag - en gratis tjänst som kommunen erbjuder. 

Morgonen avslutades med utdelning av 2021 års stadsbyggnadspris , där vinnaren Arena Billingen blev det objekt som knep vinsten. Grattis till arkitekt Pontus Orrbacke på Krook och Tjäder och till byggherre Peter Sundell på Skövde kommun! 

 

Glöm inte att nominera ditt favoritobjekt i Skövde kommun till stadsbyggnadspriset 2022 när anmälan öppnar efter sommaren!