Bild på Helenaskolan.

Helenaskolan

Skolan ligger i centrala Skövde och är en grundskola för årskurs 7-9.

Om skolan

Helenaskolan har cirka 450 elever och är belägen mitt i centrala Skövde. Hit tar du dig lätt med olika kommunikationer då skolan ligger precis vid resecentrum. Tack vare läget har vi också tillgång till stadens utbud och grönområden. Närheten ger oss också möjlighet att koppla stadskärnan till vår undervisning, bland annat genom besök på Balthazar Science Center, Gothia Science Park och Kulturhuset. 

Vad vi vill uppnå

På Helenaskolan sätter vi kunskapen i fokus, vårt motto är Självförtroende för framtiden. I centrum står därför en varierad undervisning av hängivna lärare med gedigna ämneskunskaper. Genom vår undervisning får du som elev en ökad förståelse för omvärlden, samtidigt som vi förbereder dig för dina gymnasiestudier. Efter dina tre år på Helenaskolan är vår vision att du ska kunna göra kloka val i ett snabbt föränderligt samhälle.

Så arbetar vi

Helenaskolan erbjuder läxhjälp kontinuerligt varje vecka. På läxhjälpen får du hjälp och stöd i ditt dagliga skolarbete.

Visste du att…?

Helena tjuvstart – På Helenaskolan kommer du som är lite fundersam på hur det är att börja högstadiet få chansen att komma en dag tidigare. På tjuvstarten får du chansen att träffa personal, bekanta dig med lokalerna och träffa andra elever.

Helena frukost – Istället för skolråd erbjuder Helenaskolan två gånger per termin Helena frukost. Där kan du som vårdnadshavare träffa rektorer och annan personal för att få insyn och möjlighet att påverka verksamheten.  

Varmt välkommen till Helenaskolan!