Undrar du något eller vill påverka oss? Vi tar gärna del av dina frågor, synpunkter, förslag eller upptäckta fel!
Gå vidare till kontaktsidan
Kontaktcenters öppettiderTelefon måndag - fredag: 08:00-16:30Stadshusets reception: 07.45-16.30
Avvikande öppettider
Kontaktcenter:0500 - 49 80 00skovdekommun@skovde.seAnmälan av akuta tekniska fel:0500 - 49 97 00
Antal poäng: 15 yrkeshögskolepoängStudietakt: 25 procent 241118– 250207, distansAntal platser: 14 platserCSN-berättigad: JaKursen ger: UtbildningsbevisAnsökan: Öppnar 3 oktKursstart: 18 novemberFör dig som är antagen: Klicka här
Öppet för ansökan till 27 oktober
Du har nu möjlighet att söka kursen Välfärdsteknologi som är en del av yrkeshögskoleutbildningen Specialistundersköterska inom äldreomsorg. Kursen genomförs på tom plats och startar den 18 november med sista ansökan den 27 oktober.
Kursen ger specialiserade kunskaper om välfärdsteknik utifrån lagstiftning, styrdokument och säkerhetsföreskrifter. Vidare ger kursen färdigheter i att arbeta med implementering av välfärdsteknik och kompetens att ge stöd och vägledning vid användandet av välfärdsteknik i syfte att främja aktivitet, delaktighet, självständighet och trygghet.
Utbildningen bedrivs på deltid och distans, med två närträffar den 21/11 och 23/1. Närträffen genomförs i Skövde yrkeshögskolas lokaler. Kurstid: 241118-250207
Närträffen innehåller föreläsningar, seminarier och gruppdiskussioner. Om du inte har möjlighet att vara med på plats kan du delta vid närträffen digitalt (OBS ej den 21/11). Före och efter närträffen bedrivs undervisning och handledning via en lärplattform. Som studerande behöver du vara aktiv deltagare på lärplattformen. I utbildningen används verktyg som till exempel diskussionsforum, e-post, videokonferens och film. Eftersom utbildningen sker på distans och till största delen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator (ej surfplatta) med kamera, mikrofon och internet.
I samband med att utbildningen startar kommer du bjudas in till en digital introduktionsträff.
Du står själv för kostnader för resor och logi i samband med närträffen i Skövde samt för litteratur.
Om antalet sökande är fler än antalet platser på utbildningen görs ett urval baserat på betyg.
Som studerande på yrkeshögskolan har du rätt att få pedagogiskt stöd under dina studier. Du har också rätt att ställa krav på att lokalerna är anpassade så att du kan delta i undervisningen. Läs mer hos Myndigheten för yrkeshögskolan.
Har du frågor kring utbildningen? Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning?
Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Om du har en kort fråga kan du även få hjälp genom Kontaktcenter.