Kvinna och man ser glada ut framför dator

Operativ produktionstekniker

Antal poäng: 300 yrkeshögskolepoäng
Studietakt: 100 procent (3 terminer), bunden
Antal platser: 20 platser
CSN-berättigad: Ja
Utbildningen ger: Yrkeshögskoleexamen
Ansökan: Stängd
Kursstart: Januari, 2024

Är du tekniskt intresserad, noggrann och vill ha ett självständigt yrke där du övervakar och utvecklar produktionsprocesser som är viktiga för bland annat livsmedel, läkemedel- och tillverkningsindustrin? Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning mot polymera material.

Polymera material är komplexa och finns överallt runt om oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer som medverkar till utveckling och effektivisering och vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper att arbeta med formsprutning, formgjutning, blåsning och värmeformning men också kompetens att göra underhållsarbete och riskanalyser.

Vad du kan jobba som

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som bland annat processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin. Ansvarsområden är bland annat att styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker snabbt, effektivt och med hög kvalitet. Det är operatören/teknikern som åtgärdar eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl själva tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

Bli behörig via vår behörighetsgivande förutbildning

Lärande i arbete (LIA) ger dig praktiska erfarenheter

Kostnader

Särskilt pedagogiskt stöd

Kontakta oss

Har du frågor kring utbildningen? Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning?

Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har en kort fråga kan du även få hjälp genom Kontaktcenter.