Äldreboende Skaraborgs läns sjukhem

Äldreboendet Skaraborgs läns sjukhem ligger mitt i centrala Skövde, med närhet till järnvägsstationen.

Äldreboende Skaraborgs läns sjukhem består av totalt 36 lägenheter för vård- och omsorgsboende. Dessa platser är fördelade på avdelning 1 och avdelning 2 med 18 platser på varje våningsplan. Boendet ligger centralt i Skövde och har en tillgänglighetsanpassad utemiljö.
I entréplanet på boendet finns också en stor, fin samlingssal samt ett inglasat uterum.

Här på Skaraborgs läns sjukhem erbjuds lägenheter bestående av ett rum med rymlig toalett. Det finns säng och madrass, resten möblerar du med egna möbler och saker. I gemensamma utrymmen finns kök med matsal för gemensamma måltider samt vardagsrum för att se på tv, läsa och umgås med andra som bor här. Det finns en inglasad balkong på våning 1 och 2, där finns möjlighet till gemensam samvaro för boende och besökare.

På Skaraborgs läns sjukhem arbetar vård- och omsorgspersonal för att tillsammans skapa en aktiv vardag för de boende. Det erbjuds flertalet aktiviteter exempelvis utevistelse, spela spel, sång och musik vilket anpassas efter de boendes önskemål.

När man bor på Skaraborgs läns sjukhem, eller besöker verksamheten så vill vi att alla ska känna sig välkomna och väl bemötta. Vi arbetar med Individens Behov I Centrum (IBIC) och vår strävan är att alla boende ska få en god omvårdnad där deras behov och önskemål styr vardagen.

Adress:
Lögegatan 2a
541 30  SKÖVDE
 

Telefon avdelningar:

Avdelning 1 0500-49 76 04
Avdelning 1 sjuksköterska 0500-49 76 09
Avdelning 2 0500-49 76 05
Avdelning 2 sjuksköterska 0500-49 76 10