Trygghetsbostäder & seniorbostäder

Trygghetsbostäder

Trygghetsbostäder är vanliga lägenheter som är anpassade för äldre. Du erbjuds möjlighet till ökad trygghet och gemenskap. Trygghetslarm kan erbjudas mot avgift. Du har tillgång till social träffpunkt. Vill du ansöka om hemtjänst vänder du dig till kommunen.

Du som vill bo i någon av kommunens trygghetsbostäder anmäler dig till Skövdebostäder och ställer dig i bostadskö. Kommunen äger och förvaltar trygghetsbostäderna och Skövdebostäder administrerar uthyrningen. Se länk till Skövdebostäder under "länkar".

För att kunna få en trygghetsbostad ska en person i hushållet ha fyllt 70 år. Förtur ges till den som är 90 år eller äldre. I första hand erbjuds trygghetsbostad till den som är folkbokförd i Skövde kommun. 

Skövde kommun har trygghetsbostäder i Tidan och i Timmersdala. I centrala Skövde finns trygghetsbostäder på Boken och Bagaren. 

 

Seniorbostäder

Seniorbostäder är vanliga lägenheter som är anpassade för äldre, oftast med åldersgräns 55 år och uppåt. Du kontaktar själv hyresvärden för intresseanmälan, se under "länkar".
                

Centralorten

  • Stiftelsefastigheten Vallen. Norra Bergvägen 1. (Bostäder till äldre med nedsatt ekonomi, prövning görs.) 
  • Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem. Lögegatan 2A. 
  • Skövdebostäder:  Aspö på Aspövägen 2, Gamla skolan på Torggatan 22 och 28, Havstenavägen 6, Henriksbergsgatan 38, Fältspaten på Norra Bergvägen 16.

 

Skultorp

  • Blank Söner. Solvägen 5. Kontakt: 0511-441010, info@blanksoner.se
  • Farmartjänst. Westers väg 4. Kontakta: 0500-41 00 35 alternativt 070-541 72 46.

  

De olika trygghetsbostäderna presenteras med bild, text och karta.