Äldreboende Billingsdal i Timmersdala

I samhället Timmersdala, 2 mil norr om Skövde, ligger äldreboende Billingsdal med närhet till berget Billingen.

Det naturnära äldreboendet Billingsdal är byggt i ett plan med totalt 40 lägenheter för vård- och omsorgsboende. All mat är tillagad i köket, som ligger i direkt anslutning till äldreboendet. Trädgård och ett flertal uteplatser samt en innergård ger stora möjligheter till utevistelse. På boendet finns också en stor, fin träffpunktslokal. Träffpunkt Billingsdal är öppen för de boende och för allmänheten och erbjuder varierande aktiviteter.

På äldreboende Billingsdal erbjuds lägenheter bestående av ett rum med rymlig toalett. Det finns säng och madrass, resten möblerar du med egna möbler och saker. I gemensamma utrymmen finns kök med matsal för gemensamma måltider samt vardagsrum för att se på tv, läsa och umgås med andra på boendet. 

På äldreboendet arbetar fritidsledare samt vård- och omsorgspersonal för att tillsammans skapa en aktiv vardag för de boende. Det erbjuds flertalet aktiviteter exempelvis utevistelse, spela spel, sång och musik vilket anpassas efter de boendes önskemål.

När man bor på äldreboende Billingsdal, eller besöker verksamheten så vill vi att alla ska känna sig välkomna och väl bemötta. Vi arbetar med Individens Behov I Centrum (IBIC) och vår strävan är att alla boende ska få en god omvårdnad där deras behov och önskemål  styr vardagen.

Adress:
Mariestadsvägen 2
541 71  TIMMERSDALA
 
Telefon avdelningar:
Avdelning 1 (boende för demens) 0500-79 33 14
Avdelning 2 (boende för demens) 0500-79 33 15
Avdelning 1 (äldreboende) 0500-79 33 12
Avdelning 2 (äldreboende) 0500-79 33 13