Hentorps äldreboende

Äldreboende Hentorp

Hentorps äldreboende ligger i stadsdelen Hentorp.

Äldreboende Hentorp är byggt i 2 våningar, 3 avdelningar på markplan och 1 avdelning på andra våning, med totalt 40 lägenheter för vård- och omsorgsboende. Boendet ligger i stadsdelen Hentorp i Skövde, med naturnära läge och lummigt grönområde. Varje avdelning på markplan har tillgång till egen uteplats och på andra våning har avdelningen en större balkong med utsikt. I samma huskropp ligger Hentorps vårdcentral samt Hentorps kyrka. Kyrkan erbjuder sångstunder varje vecka för de boende. 

Här erbjuds lägenheter bestående av ett rum med rymlig toalett. Det finns säng och madrass, resten möblerar du med egna möbler och saker. I gemensamma utrymmen finns kök med matsal för gemensamma måltider samt vardagsrum för att se på tv, läsa och umgås med andra på boendet. 

På äldreboende Hentorp arbetar fritidsledare samt vård- och omsorgspersonal för att tillsammans skapa en aktiv vardag för de boende. Det erbjuds flertalet aktiviteter exempelvis utevistelse, spela spel, sång och musik vilket anpassas efter de boendes önskemål.

När man bor på äldreboende Hentorp, eller besöker verksamheten så vill vi att alla ska känna sig välkomna och väl bemötta. Vi arbetar med Individens Behov I Centrum (IBIC) och vår strävan är att alla boende ska få en god omvårdnad där deras behov och önskemål  styr vardagen.

 Adress:
Gröna vägen 40 B
541 54  SKÖVDE
 
Telefon avdelningar:
Dalen  0500-49 86 88
Hagen  0500-49 84 72
Kullen  0500-49 86 83
Ängen  0500-49 86 73