De polisanställda som förhör barn har en särskild vidareutbildning för detta, och alla på Barnahus är civilklädda.
Under förhöret har barnet rätt att ställa frågor, pausa eller avbryta när barnet vill. Under tiden som barnet förhörs får den trygga vuxna som barnet har med sig (vanligtvis skolpersonal eller förälder) sitta kvar i väntrummet. Då finns någon av samordnarna på Barnahus tillgänglig för frågor och stöd. Ibland är detta av praktiska skäl inte möjligt, eller så uppstår det fler frågor efter besöket, då är det alltid välkommet att kontakta samordnarna i efterhand.
De personer som kan behöva lyssna på barnets berättelse följer förhöret via en tv-skärm i ett angränsande rum. Detta gör att barnet inte behöver berätta vad det har varit med om vid flera tillfällen än nödvändigt. Dessa personer är oftast åklagare, socialsekreterare och särskild företrädare/målsägandebiträde. Ibland kan det också sitta med en psykolog från BUP och/eller en barnläkare.
När barnet varit på barnföhör utan vårdnadshavarnas vetskap tar polisen kontakt med dessa direkt efter förhöret, för att informa om vad som hänt och vad som kommer att hända.