Billingens mountainbikespår

Cykel & mountainbike

Här finns leder för alla oavsett tidigare erfarenhet, önskemål om längd eller banprofil. Välj typ av mtb-led efter tycke och smak så väntar härliga cykelupplevelser på dig i Billingens skogar.

Sjörundan, 3 km (lätt)
Billingens flowled stavas definitivt Sjörundan. En blå mtb-led som med sina alternativa hinder och spårval passar de allra flesta. Perfekt för familj, nybörjare och cyklister som föredrar rolig cykling med slätare underlag. Leden snirklar sig runt sjön Hållsdammen med byggda broar, spångar, flowiga kurvor, lätta backar. Längs leden finns miniloopar att utmana sig eller öva sin teknik på. 

Skogsbanan, 6 km (lätt)
Söker du varierad cykling är Skogsbanan något för dig. Denna blå led har en härlig mix av naturliga stigar och maskinbyggd flowled med inslag som ger det där lilla extra. Längs leden erbjuds röda och svarta alternativ som gör att man kan anpassa varvet efter sin egen tekniska och fysiska förmåga. 

Billingerundan, 35 km (lätt)
Billingerundan är ett cykelvasaspår som sträcker sig över berget på grusade skogsvägar och mindre asfalterade vägar. På rundan passerar du den den väldiga Blängsmossen med sitt annorlunda fjällandskap. På vägen tillbaka över berget cyklar du på en gammal banvall som avslutas med en häftig utsikt över ett stenbrott. Leden avslutas med en utmanande stigning tillbaka till fritidsormådet. 

Homerun, 500 m (lätt)
Homerun är en maskingrävd utförsled som startar i Gravityzone. En gravityled med flowiga kurvor, rullar och snälla stenpartier utan några hopp och andra svårigheter.

Hövdingen, 500 m (medelsvår)
Denna utförsled bjuder dig på en stökig start med flera stenpartier, rötter och drop som sedan övergår i mer flowiga kurvor med hopp, drop, step ups och rullar. Hövdingen startar i Gravityzone och redan i början av leden kan du välja att utmana dig själv ytterligare genom att välja en kort svart Skill Challenge.

Örnen, 250 m (medelsvår)
Örnen är en maskingrävd hoppled som startar halvvägs upp för transportleden i Gravityzone. Denna hoppled bjuder på flowiga kurvor och olika typer av tyngdlösa hopp. Välj valfri gravityled ned för berget för att så småningom svänga in på Örnen. Snabbaste vägen till Örnen är via svarta leden Ravinen.

Ravinen, 300 m (svår)
Söker du en utmaning och gillar nedförscykling, då är Ravinen en perfect match för dig. Leden startar i Gravityzone och slingrar sig ned för en bäckravin där träbroar leder dig över mystiska vattendrag och vidare mot bitvis stökiga partier med mycket stenar. Leden vävs avslutningsvis ihop med hoppleden Örnen. Går även att ta av innan hoppleden direkt till transportleden som tar dig tillbaka upp igen.

Du hittar mer information om lederna på Billingens webb