Elektriker lyfter ut kabel ur firmabil

Elektriker

Vuxenutbildning Skövde erbjuder en elektrikerutbildning med två olika inriktningar, industrielektriker/servicetekniker och installationselektriker.

Utbildningslängd/kurslängd: Elektriker cirka 64 veckor.
CSN-berättigad: Ja
Sista ansökan: Ansökan öppen 15 augusti- 15 september, 2024
Kurs-/utbildningsstart: 28 oktober, 2024 

Om utbildningen/kursen

Utbildningen är avsedd både för dig som saknar grundläggande utbildning och för dig som redan har grundutbildning men vill komplettera dina yrkeskunskaper och vidareutbilda dig inom området. Ar-betsplatsförlagd utbildning ingår i utbildningen.

Industrielektriker/servicetekniker 

Vill du arbeta med maskiner och utrustningar som har avancerade styrsystem ska du välja inriktningen industrielektriker. Du får en grundläggande elektrikerutbildning samtidigt som du skaffar dig kun-skaper i styrteknik, PLC-programmering, robotteknik samt mät- och reglerteknik. Du lär dig att instal-lera och konstruera program som får en maskin att utföra olika arbetsmoment. 

Installationselektriker 

Vill du arbeta som elektriker ska du satsa på inriktningen Elteknik. Här specialiserar du dig inom om-rådet modern kraft- och belysningsteknik i kontor, bostäder och affärs- och industrilokaler. Du får lära dig arbeta med elektriska installationer vid ny- och ombyggnation och som serviceelektriker. 

Enskilda kurser

Mekatronik 1 - 100 poäng
Praktisk Ellära - 100 poäng
Elektromekanik - 100 poäng 
Elkraftteknik - 100 poäng 

Dessa kurser är alltid sökbara. Klicka på respektive kurs för att komma till ansökan.

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Studieform och studietakt

Studieplan

Studiefinansiering

Validering

Kontakta oss

Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning? Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har en kort fråga kan du även få hjälp genom Kontaktcenter.