Frisörutbildning

Om utbildningen/kursen

Vuxenutbildning Skövde erbjuder i samarbete med Svenska frisörskolan i Trollhättan utbildning till frisör. Utbildningen genomförs till största del på plats i skolans lokaler i Trollhättan med både praktik, teknik och teori. Efter avslutad utbildning har du behörighet att avlägga delprovet frisörslicens A som är en del av gesällprovet.

Utbildningen utgår från Skolverketes nationella kurser för kommunal vuxentubildning på gymnasienivå inom hantverksprogrammet, frisöraspirant. Utbildningen skall ge dig kunskaper inom frisöryrket. Utbildningen beräknas pågå i cirka 42 veckor och omfattar 1500 poäng.

Utbildningen är avsedd för dig som vill skaffa dig en grundläggande utbildning inom frisöryrket. Efter utbildningen ska du ha kunskaper och förmåga att utföra och sälja frisörbehandlingar av teknisk och estetisk kvalite både på dam- och herrkunder.

Du får själv stå för kostnader för kurslitteratur.

Utbildningsinnehåll/kursinnehåll

Utbildningen är avsedd för dig som vill skaffa dig en grundläggande utbildning inom frisöryrket.  

Här hittar du studieplanen för frisör

Utbildningslängd/kurslängd

Cirka 42 veckor

Studieform

Skolförlagd - skolförlagd utbildning innebär att du är större delen av undervisningen är i skolan men du är garanterad minst 15 % apl (arbetsplatsförlagd lärande) som du genomför på företag.

Förkunskapskrav

För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper motsvarande grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.

Studietakt

Heltid 100%

Studiefinansiering

Utbildningen är CSN-berättigad. Här kan du läsa mer
CSN - studiefinansiering (skovde.se)

Utbildningsstart/kursstart

Augusti 2023

Ansökan

Ansökan öppen 15 april- 15 maj 

Studie- och yrkesvägledning

Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning?
Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare
Studie och yrkesvägledning (skovde.se)

Validering

Har du erfarenhet av arbete inom valt yrkesområde kan du validera dina kunskaper. Dina kunskaper bekräftas genom att du redovisar dem i teori och praktik och du får ett nationellt gymnasiebetyg.