Målare

Om utbildningen/kursen

Målaryrket är ett gediget hantverk med goda framtidsutsikter på arbetmarknaden. En målares arbete är att måla både inomhus och utomhus i privata såväl som offentliga miljöer. Du jobbar med allt från renovering, nybyggnation, dekorationsmålning till tapetsering som också kan ingå i arbetsuppgifterna. Arbetet kan vara säsongsberoende.

Vuxenutbildning Skövde erbjuder följande utbildningsformer, skolförlagd och lärling.

Skolförlagd utbildning: innebär att du är större delen av undervisningen är i skolan men du är garanterad minst 15 % apl (arbetsplatsförlagd lärande) som du genomför på företag.

Lärlingsutbildning:  innebär att du är största delen av utbildningstiden på företag (70%). Utbildningen kan omfatta från 400 till 1600 gymnasiepoäng och en individuell studieplan upprättas utifrån dina tidigare erfarenheter och lärlingsföretagets behov.

Alla som blir antagna startar studierna på skolan för grundläggande kunskaper inom utbildningsområdet måleri. Du som redan nu vet att du är intresserad av att studera utbildningen i skolform lärling, kan påbörja arbetet med att söka lärlingsföretag i samband när du söker utbildningen.

Läs mer om utbildningen här


Utbildningsinnehåll/kursinnehåll

Här hittar du studieplanen för målare

Utbildningslängd/kurslängd

Cirka 45 veckor (utbildningens längd är individuell och kan variera).

Studieform

Skolförlagd - skolförlagd utbildning innebär att du är större delen av undervisningen är i skolan men du är garanterad minst 15 % apl (arbetsplatsförlagd lärande) som du genomför på företag.
Lärling – här kan du läsa mer om studieformen lärling.
Lärling - många olika yrken (skovde.se)

Studietakt

100%

Förkunskapskrav

För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper  motsvarande grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.


Studiefinansiering

Utbildningen är CSN-berättigad. Här kan du läsa mer 
CSN - studiefinansiering (skovde.se)

Utbildningsstart/kursstart

Augusti 2023

Ansökan

15 augusti - 15 september

Studie- och yrkesvägledning

Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning?
Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare
Studie och yrkesvägledning (skovde.se)

Utbildningen kostar inget men du måste själv betala för kurslitteratur och material. 

Validering

Har du erfarenhet av arbete inom valt yrkesområde kan du validera dina kunskaper. Dina kunskaper bekräftas genom att du redovisar dem i teori och praktik och du får ett nationellt gymnasiebetyg.