Undrar du något eller vill påverka oss? Vi tar gärna del av dina frågor, synpunkter, förslag eller upptäckta fel!
Gå vidare till kontaktsidan
Kontaktcenters öppettiderTelefon måndag - fredag: 08:00-16:30Stadshusets reception: 07.45-16.30
Avvikande öppettider
Kontaktcenter:0500 - 49 80 00skovdekommun@skovde.seAnmälan av akuta tekniska fel:0500 - 49 97 00
Utbildningslängd/kurslängd: Heltidsstudier, 20 veckor. CSN-berättigad: JaSista ansökan: Kurs-/utbildningsstart:
Ansök här
Denna utbildning ger dig kunskap i hur det är att arbeta på ett sjukhus med arbetsuppfifter som avlastar vårdpersonalen. Dina arbetsuppgifter kan handla om att duka fram frukost till patienterna, att rengöra vårdplatser eller att transportera patienter mellan olika avdelningar inom sjukhuset. Du måste vara serviceinriktad, kunna bemöta vårdpersonal och patienter professionellt samt vara mycket ansvarsfull. Du måste var noga med hygien och förstå att alla arbetar under tystnadsplikt. Detta är en fantastisk möjlighet att få insyn i hur det är att arbeta med service i sjukhusmiljö för att sedan kunna läsa vidare inom vård om intresse finns.
För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper motsvarande SFI D.
Skolförlagd - skolförlagd utbildning innebär att du är större delen av undervisningen är i skolan.
Studietakten är 100 procent i 20 veckor.
I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande i verksamheter knutna till sjukhus. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 15% av tiden är arbetplatsförlagd till verksamheten. Verksamheterna finns i Skövde, Falköping och Lidköping, du som söker måste vara beredd på att pendla. Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen. Dina arbetstider följer arbetsplatsens och det kan innebära att arbeta eftermiddag, kvällar och helger enligt schema.
Totalt antal gymnasiepoäng, 400 poäng.
Utbildningen är CSN-berättigad.
Har du erfarenhet av arbete inom valt yrkesområde kan du validera dina kunskaper. Dina kunskaper bekräftas genom att du redovisar dem i teori och praktik och du får ett nationellt gymnasiebetyg.
Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning? Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Om du har en kort fråga kan du även få hjälp genom Kontaktcenter.